Udowodnij, że dla nieparzystego \(\displaystyle{ n}\), gdzie \(\displaystyle{ \alpha = \frac{2 \pi}{n}}\) prawdziwe jest wyrażenie:
\(\displaystyle{ cos0 + cos\alpha \cdot 1 + cos \alpha \cdot 2 +....+cos \alpha \cdot (n-1) = 0}\)
Udowodnij wyrażenie
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 5 gru 2010, o 16:37
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
Udowodnij wyrażenie
Ostatnio zmieniony 7 gru 2010, o 21:55 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Symbol mnożenia to '\cdot'.
Powód: Poprawa wiadomości. Symbol mnożenia to '\cdot'.