Zależność sinusa
-
- Użytkownik
- Posty: 14
- Rejestracja: 17 lis 2009, o 16:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Potforowo
Zależność sinusa
Witam, chciałbym zapytać czy zachodzi taka zależność \(\displaystyle{ \frac{sinx}{x}=1}\) ?
-
- Użytkownik
- Posty: 208
- Rejestracja: 3 lip 2005, o 18:42
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Łódź
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 34 razy
Zależność sinusa
Nie. Podstaw sobie za x np. x=30 i zobacz co Ci wyjdzie.
Chyba, że chodzi o liczenie granicy to wynik jest poprawny.
\(\displaystyle{ \lim\limits_{x{\to}0}\frac{sinx}{x}=1}\)
Chyba, że chodzi o liczenie granicy to wynik jest poprawny.
\(\displaystyle{ \lim\limits_{x{\to}0}\frac{sinx}{x}=1}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 14
- Rejestracja: 17 lis 2009, o 16:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Potforowo
Zależność sinusa
Zobaczyłem to jak przeglądałem granice i właśnie nie wiedziałem czy to zachodzi zawsze czy przy limesie =D. Dziękuje za pomoc!