zbiór wartości funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
damcios
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 341
Rejestracja: 3 lis 2008, o 19:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: poznań
Podziękował: 1 raz

zbiór wartości funkcji

Post autor: damcios »

\(\displaystyle{ y=1+ \sqrt{\log(\arc\tg x)}}\) czy zbiorem wartości jest przedział \(\displaystyle{ \left<1,\sqrt{\log\left( \frac{\pi}{2} \right)}+1\right>}\)
Ostatnio zmieniony 26 lis 2010, o 21:57 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Awatar użytkownika
kropka+
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4389
Rejestracja: 16 wrz 2010, o 14:54
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 787 razy

zbiór wartości funkcji

Post autor: kropka+ »

Na końcu zwykły nawias ) zamiast > bo \(\displaystyle{ \frac{\pi}{2}}\) nie należy do zbioru wartości \(\displaystyle{ \arc\tg x}\).
Ostatnio zmieniony 26 lis 2010, o 21:59 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ