Funkcja arcuscosinus i arcussinus.

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
zuoman1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 21 lis 2010, o 02:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa

Funkcja arcuscosinus i arcussinus.

Post autor: zuoman1 »

witam, mam pytanie - jak uzyskac acos dla przedzialu \(\displaystyle{ [-\pi, 0]}\) i asin dla przedzialu \(\displaystyle{ [-\frac{3}{2} \pi, -\frac{1}{2} \pi]}\)
Ostatnio zmieniony 21 lis 2010, o 08:17 przez Nakahed90, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie stosuj wzorów matematycznych w nazwie tematu.
ODPOWIEDZ