Zapisz w postaci jednej potęgi
a). \(\displaystyle{ \left( \frac{1}{7} \right) ^{-1} \cdot 49 \sqrt{7}}\)
Zapisz w postaci jeddnej potegi
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 18 lis 2010, o 18:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Sopot
- Podziękował: 1 raz
Zapisz w postaci jeddnej potegi
Ostatnio zmieniony 19 lis 2010, o 21:33 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 208
- Rejestracja: 3 lip 2005, o 18:42
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Łódź
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 34 razy
Zapisz w postaci jeddnej potegi
\(\displaystyle{ \left( \frac{1}{7}\right)^{-1} \cdot 49\sqrt{7}=7^1 \cdot 7^2 \cdot 7^{ \frac{1}{2}}= 7^{ \frac{7}{2} }}\)
Ostatnio zmieniony 19 lis 2010, o 21:33 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Symbol mnożenia to '\cdot'.
Powód: Poprawa wiadomości. Symbol mnożenia to '\cdot'.