rozwiąż równanie
\(\displaystyle{ \sin2x-\cos x=0}\)
p.s. z gory dzieki:)
Równanie trygonometryczne
Równanie trygonometryczne
Ostatnio zmieniony 18 lis 2010, o 13:15 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Nie stosuj wzorów matematycznych w nazwie tematu.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Nie stosuj wzorów matematycznych w nazwie tematu.
- mmoonniiaa
- Użytkownik
- Posty: 5482
- Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 21 razy
- Pomógł: 1470 razy
Równanie trygonometryczne
wskazówka: \(\displaystyle{ \sin2x=2\sin x\cos x}\)
Ostatnio zmieniony 18 lis 2010, o 13:15 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.