Sprawdzenie tożsamości

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
irfl
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 6 lis 2010, o 23:25
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: dom

Sprawdzenie tożsamości

Post autor: irfl »

\(\displaystyle{ ( \sin \alpha + \cos \alpha)^{2} - 2 \sin \alpha \cos \alpha = 1}\) sprawdź tożsamość
Ostatnio zmieniony 7 lis 2010, o 14:48 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie podpinaj się pod cudze tematy.Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Ort.
giver
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 30 wrz 2007, o 15:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1 raz

Sprawdzenie tożsamości

Post autor: giver »

Wzór skróconego mnożenia, redukcja wyrazów podobnych i zostaje "jedynka trygonometryczna".
ODPOWIEDZ