Kółko tygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
kasiek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 17 sie 2005, o 22:40
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Zielonej Górki

Kółko tygonometryczne

Post autor: kasiek »

Witam!
Jeśli ktoś z Was wie jak na podstawie kółka trygonometrycznego w jeden bardzo latwy sposób badając długośc i znak funkcji trygonomtrycznej. okreslić jak zmienia sie funkcja trygonometryczna np. sin[5pi/4]. Chodzi mi tu o "obliczenie"
tego za pomoca tegoz kółeczka i prosze o opisanie dzałania kółka trygonometrycznego dla funkcji sin, cos, tg, ctg. do obl. znaku i wartości
Prosze o wyjaśnienie.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
DEXiu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1174
Rejestracja: 17 lut 2005, o 17:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Jaworzno
Pomógł: 69 razy

Kółko tygonometryczne

Post autor: DEXiu »

A ja bym prosił o przeredagowanie wątku i napisanie go po polsku i zrozumiale. Co to jest "badanie długości funkcji tryg." albo "określanie jak zmienia się funkcja tryg. np. \(\displaystyle{ \sin{\frac{5\pi}{4}}}\)"?
kasiek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 17 sie 2005, o 22:40
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Zielonej Górki

Kółko tygonometryczne

Post autor: kasiek »

Dobra Się spieszyłam...
Zasada działania kółka trygonometrycznego.
pozdrawiam
ODPOWIEDZ