dziedzina i nierówność

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
badeleux
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 27 lut 2010, o 21:01
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 6 razy

dziedzina i nierówność

Post autor: badeleux »

\(\displaystyle{ - \frac{ \pi }{2} \le \frac{3y+2}{y+1} \le \frac{\pi}{2}\\}\)

oraz

znajdź odwrotną funkcję. Nie wiem dlaczego, ale w odpowiedzach jest ze nie istnieje
\(\displaystyle{ y = sin(1-x) + 1}\)
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23497
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3265 razy

dziedzina i nierówność

Post autor: piasek101 »

2) Funkcja nie jest różnowartościowa - koniec.
ODPOWIEDZ