Funkcja trygonometryczna rozwiązanie i szkicowanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
ednet93
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 31 paź 2010, o 10:02
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: radomsko

Funkcja trygonometryczna rozwiązanie i szkicowanie

Post autor: ednet93 »

\(\displaystyle{ f(x)= \frac{\cos^2x}{1-|\sin x|}}\)

a) dla jakich argumentow z przedziału \(\displaystyle{ (-\pi; 2\pi)}\) ma rozwiązania
b) naszkicuj jej wykres w takim samym przedziale
c) podaj rozwiązania równania \(\displaystyle{ f(x)=1}\) też w tym przedziale
Ostatnio zmieniony 31 paź 2010, o 10:30 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Cały kod LaTeX-a umieszczaj między tagami [latex] i [/latex].
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Funkcja trygonometryczna rozwiązanie i szkicowanie

Post autor: piasek101 »

ednet93 pisze:\(\displaystyle{ f(x)= \frac{\cos^2x}{1-|\sin x|}}\)

a) dla jakich argumentow z przedziału \(\displaystyle{ (-\pi; 2\pi)}\) ma rozwiązania
Brak podpowiedzi może wynikać z tego, że w tym podpunkcie nie wiadomo o co kaman.
ODPOWIEDZ