Rozwiąż równanie
\(\displaystyle{ 1 + sin2x = cos2x\\
2sin2x + 2sinx = 2cosx+1\\
2sin ^{2}x < 1}\)
\(\displaystyle{ cos(x+\frac{ \pi }{3})+cosx = \frac{3}{2}}\)
Rozwiąż równanie
- Monsters
- Użytkownik
- Posty: 31
- Rejestracja: 13 maja 2009, o 19:01
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 13 razy
Rozwiąż równanie
Ostatnio zmieniony 29 paź 2010, o 13:31 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę nie traktować nazwy tematu jak treści zadania.Poprawa wiadomości. Przejscie do nowej linii to w LaTeX-u '\\'.
Powód: Proszę nie traktować nazwy tematu jak treści zadania.Poprawa wiadomości. Przejscie do nowej linii to w LaTeX-u '\\'.
-
- Użytkownik
- Posty: 23496
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3264 razy
Rozwiąż równanie
2)
\(\displaystyle{ 2sinx(2cosx+1)-(2cosx+1)=0}\)
3)
\(\displaystyle{ sin^2x<0,5}\)
\(\displaystyle{ sinx>-0,5\sqrt 2\quad \wedge \quad sinx<0,5\sqrt 2}\)
\(\displaystyle{ 2sinx(2cosx+1)-(2cosx+1)=0}\)
3)
\(\displaystyle{ sin^2x<0,5}\)
\(\displaystyle{ sinx>-0,5\sqrt 2\quad \wedge \quad sinx<0,5\sqrt 2}\)