wyznaczyć funkcję odwrotną

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
kyjta
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 100
Rejestracja: 4 paź 2006, o 00:51
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 4 razy

wyznaczyć funkcję odwrotną

Post autor: kyjta »

wyznaczyć funkcję odwrotną
\(\displaystyle{ y=\ctg(x+3)-1}\)

\(\displaystyle{ y=\arctan \frac{5x-3}{2}}\)

\(\displaystyle{ y=\arcsin \frac{x+2}{x}}\)
Ostatnio zmieniony 29 paź 2010, o 13:33 przez Crizz, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Proszę nie traktować nazwy tematu jak treści zadania. Ort.
Awatar użytkownika
cosinus90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5030
Rejestracja: 18 cze 2010, o 18:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 777 razy

wyznaczyć funkcję odwrotną

Post autor: cosinus90 »

Po prostu wyznacz \(\displaystyle{ x}\) z danej zależności.
ODPOWIEDZ