funkcje cyklometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
91kamillo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 98
Rejestracja: 9 paź 2009, o 22:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 33 razy
Pomógł: 1 raz

funkcje cyklometryczne

Post autor: 91kamillo »

oblicz wartosc wyrazen:
a) \(\displaystyle{ ctg(arcsin \frac{1}{3} )}\)
b) \(\displaystyle{ sin(arcsin \frac{3}{5} +arcsin \frac{8}{17} )}\)
c) \(\displaystyle{ sin(arctg1+arctg2)}\)
Ostatnio zmieniony 28 paź 2010, o 22:28 przez Nakahed90, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ