Oblicz wartość funkcji trygonometrycznych

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
bunia19
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 14 lis 2006, o 12:19
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Mielec

Oblicz wartość funkcji trygonometrycznych

Post autor: bunia19 »

Witam Jestem Bardzo słaba z Matematyki czy ktos mógłby mi pomuc Dostałam prace kontrolną i niemam pojecie jak to zrobic

[/b]Treść Zadania: Oblicz Wartości funkkcji trygonometrycznych, wiedząc że :

1.\(\displaystyle{ \alpha=a_1-a_2-110^{\circ}30'}\)
2.\(\displaystyle{ \beta=a_1+a_2-60^{\circ}10'}\)
Gdzie :
\(\displaystyle{ a_1=(2n+7)\pi}\) Gdzie n-23
\(\displaystyle{ a_2=\frac{\pi}{6}\cdot 10^{-2}}\)


Prosze o pomoc .


Poprawiłem to i owo Zapoznaj się z LaTeXem i regulaminem. Lorek
Ostatnio zmieniony 27 paź 2007, o 21:03 przez bunia19, łącznie zmieniany 3 razy.
ODPOWIEDZ