rozwiazanie układu równań

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
kucenator
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 15 paź 2008, o 18:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Folwark
Podziękował: 1 raz

rozwiazanie układu równań

Post autor: kucenator »

witam-jak w temacie potrzebuje pomocy przy rozwiązaniu układu równań
Dane: \(\displaystyle{ t _{1} , t _{2}, R _{2}, \beta}\)
Szukane:\(\displaystyle{ \alpha ,R _{1}}\)

układ równań wygląda następująco:
\(\displaystyle{ \begin{cases}t _{2}=t _{1} cos \beta +R _{1}sin \beta -(R _{1}-R _{2})sin \alpha \\R _{2}=t _{1}sin \beta -R _{1}cos \beta -(R _{1}-R _{2})cos \alpha \end{cases}}\)

z góry dzięki za (p)odpowiedzi
ODPOWIEDZ