Równanie trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Tux
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 230
Rejestracja: 27 cze 2008, o 14:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: kto to wie?
Podziękował: 52 razy
Pomógł: 2 razy

Równanie trygonometryczne

Post autor: Tux »

\(\displaystyle{ sinx+sin(x+ \frac{2}{3} \pi )+sin(x+ \frac{4}{3} \pi)=0}\)
math questions
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 923
Rejestracja: 23 sie 2009, o 18:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: .....
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 171 razy

Równanie trygonometryczne

Post autor: math questions »

skorzystaj z :
\(\displaystyle{ sin \alpha +sin \beta =sin \frac{ \alpha + \beta }{2} \cdot cos \frac{ \alpha - \beta }{2}}\)
ODPOWIEDZ