rozwiąż równania

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
kONFiK
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 22 paź 2010, o 18:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: ciechanów

rozwiąż równania

Post autor: kONFiK »

Witam, prosiłbym o szybką pomoc w miarę możliwości. Bardzo dawno to robiłem i teraz nie pamiętam jak się za to zabrać...

a) \(\displaystyle{ \sin 2x=\frac{1}{2}}\)
b) \(\displaystyle{ \tg\left( \frac{x}{2}\right)=1}\)
florek177
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3018
Rejestracja: 23 mar 2005, o 10:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 322 razy

rozwiąż równania

Post autor: florek177 »

a ile jest \(\displaystyle{ \,\,\,\, sin(30^{o})}\)
ODPOWIEDZ