Jak narysowac taki wykres funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
maniek1987
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 13 lis 2006, o 19:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Starogard Gdański
Podziękował: 1 raz

Jak narysowac taki wykres funkcji

Post autor: maniek1987 »

\(\displaystyle{ y=(sinx+cosx)^2}\)

Potrzebne na wczoraj

Zapoznaj się z LaTeXem. Lorek
Ostatnio zmieniony 27 paź 2007, o 21:01 przez maniek1987, łącznie zmieniany 2 razy.
panterman
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 177
Rejestracja: 9 paź 2005, o 18:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z daleka
Podziękował: 14 razy
Pomógł: 16 razy

Jak narysowac taki wykres funkcji

Post autor: panterman »

\(\displaystyle{ sinx + cosx\,=\,\sqrt{2}\sin(\frac{\Pi }{4} + )}\)
maniek1987
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 13 lis 2006, o 19:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Starogard Gdański
Podziękował: 1 raz

Jak narysowac taki wykres funkcji

Post autor: maniek1987 »

możesz mi wytłumaczyc skad sie to wzieło
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

Jak narysowac taki wykres funkcji

Post autor: Lorek »

A z innej beczki:
\(\displaystyle{ (\sin x+\cos x)^2=\sin^2x+2\sin x\cos x+\cos^2 x=\sin 2x+1}\)
maniek1987
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 13 lis 2006, o 19:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Starogard Gdański
Podziękował: 1 raz

Jak narysowac taki wykres funkcji

Post autor: maniek1987 »

wielkie dzieki
ODPOWIEDZ