Funkcje cyklometryczne - równanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
mufin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 12 paź 2010, o 19:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: cukiernia
Pomógł: 1 raz

Funkcje cyklometryczne - równanie

Post autor: mufin »

Co zrobić z takim równaniem ?


\(\displaystyle{ 2\arc\tg x + \arc\sin \frac{2x}{ x^{2} + 1 } = \pi}\)


Trzeba znaleźć dla jakich x zachodzi ta równość.

Any ideas ?
Ostatnio zmieniony 20 paź 2010, o 20:09 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ