\(\displaystyle{ sin^{2}x - cos ^{2}x =0
\sqrt{2}sin( \frac{ \pi }{2} - \frac{ \pi }{4}) =1
2cos ^{3} x - cosx=0}\)
Rozwiąż równanie
-
- Użytkownik
- Posty: 2372
- Rejestracja: 25 paź 2009, o 11:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 245 razy
Rozwiąż równanie
1. Wzór skróconego mnożenia.
2. Podziel obustronnie przez \(\displaystyle{ \sqrt{2}}\), a potem usuń niewymierność z mianownika
3. Wyciągnij przed nawias \(\displaystyle{ cosx}\)
2. Podziel obustronnie przez \(\displaystyle{ \sqrt{2}}\), a potem usuń niewymierność z mianownika
3. Wyciągnij przed nawias \(\displaystyle{ cosx}\)