Wyznacz wszystkie wartości parametru
-
- Użytkownik
- Posty: 29
- Rejestracja: 10 paź 2010, o 23:18
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wawa
- Podziękował: 2 razy
Wyznacz wszystkie wartości parametru
Dane jest równanie \(\displaystyle{ \left( 4x-2\right)\left( x-\cos2 \alpha \right)=0}\), gdzie \(\displaystyle{ \alpha\in \left( 0, 2 \pi\right)}\). Wyznacz wszystkie wartości paratetru \(\displaystyle{ \alpha}\) dla których to rówanie ma dokładnie jeden pierwiastek.
-
- Użytkownik
- Posty: 923
- Rejestracja: 23 sie 2009, o 18:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: .....
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 171 razy