oblicz pozostałe wartosci funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
michelcorvinus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 25 mar 2010, o 11:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Brzeżno

oblicz pozostałe wartosci funkcji

Post autor: michelcorvinus »

oblicz pozostałe wartosci funkcji trygonometrycznych kąta ostrego \(\displaystyle{ \alpha}\) gdy:

a) \(\displaystyle{ sin \alpha =\frac{7}{13}}\)

b) \(\displaystyle{ ctg \alpha = 1,2}\)
Ostatnio zmieniony 12 paź 2010, o 09:17 przez Nakahed90, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9096
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

oblicz pozostałe wartosci funkcji

Post autor: Nakahed90 »

Jaki masz problem w tym zadaniu? W a wystarczy skorzystać z jedynki, a w b rozwiązać układ równań złożony z jedynki o wzoru co kotangens.
ODPOWIEDZ