Przekształcenie wzoru

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
przemus11311602
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 12 paź 2009, o 15:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wawa
Podziękował: 6 razy

Przekształcenie wzoru

Post autor: przemus11311602 »

hmm sprawiło mi kłopot przekształcenie funkcji \(\displaystyle{ f(x)=sinx}\) w
\(\displaystyle{ g(x)=2f(2x)}\)

ja zrobiłam to tak : \(\displaystyle{ g(x)=2sin2x}\)
dobrze myśle?
TheBill
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2372
Rejestracja: 25 paź 2009, o 11:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 245 razy

Przekształcenie wzoru

Post autor: TheBill »

Tak.
ODPOWIEDZ