zapis w postaci iloczynowej

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Noelma
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 7 mar 2010, o 14:00
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Zgierz

zapis w postaci iloczynowej

Post autor: Noelma »

\(\displaystyle{ \sqrt{2} + \sin x = 2 \left( \frac{ \sqrt{2} }{2} + \frac{1}{2} \sin x \right)}\) i co dalej?? pomoze ktos?
Ostatnio zmieniony 7 paź 2010, o 18:02 przez Althorion, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Narutoversum
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 5 maja 2010, o 20:54
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Białystok
Pomógł: 1 raz

zapis w postaci iloczynowej

Post autor: Narutoversum »

podziel obie strony przez 2
ODPOWIEDZ