Przedstaw w prostszej postaci :
-
- Użytkownik
- Posty: 4672
- Rejestracja: 17 maja 2009, o 13:40
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 124 razy
- Pomógł: 978 razy
Przedstaw w prostszej postaci :
\(\displaystyle{ 1+\cos^2\alpha-\sin^2\alpha=1+\cos^2\alpha-\left( 1-\cos^2\alpha\right)=2\cos^2 \alpha}\)
ALBO:
\(\displaystyle{ 1+\cos^2\alpha-\sin^2\alpha=1+\left( 1-\sin^2\alpha\right)-\sin^2\alpha=2\left( 1-\sin^2\alpha\right)=2\cos^2\alpha}\)
ALBO:
\(\displaystyle{ 1+\cos^2\alpha-\sin^2\alpha=1+\left( 1-\sin^2\alpha\right)-\sin^2\alpha=2\left( 1-\sin^2\alpha\right)=2\cos^2\alpha}\)