Przedstaw w prostszej postaci :

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
pusio16
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 124
Rejestracja: 13 sty 2009, o 17:22
Podziękował: 38 razy

Przedstaw w prostszej postaci :

Post autor: pusio16 »

\(\displaystyle{ sin \alpha cos \alpha (tg \alpha + ctg \alpha )}\)

Proszę o rozpisanie..
florek177
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3018
Rejestracja: 23 mar 2005, o 10:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 322 razy

Przedstaw w prostszej postaci :

Post autor: florek177 »

rozpisz nawias na sin i cos i zastosuj jedynkę trygonometryczną
ODPOWIEDZ