rozwiąz równanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
mistrzuniu69
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 31
Rejestracja: 19 kwie 2010, o 20:40
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódz
Podziękował: 3 razy

rozwiąz równanie

Post autor: mistrzuniu69 »

\(\displaystyle{ tg=\left| \frac{ \frac{4}{3}- \sqrt{2} }{1+ \frac{4}{3}* \sqrt{2} } \right| =}\)

jak rozwiązac takie zadanie tzn. jak rozpisac ten pierwiastek zeby to obliczyc?
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

rozwiąz równanie

Post autor: Lorek »

Ale o co chodzi, bo jakoś trudno coś z tego zrozumieć, poza tym, że to w module wygląda na rozpisany tangens różnicy.
ODPOWIEDZ