Miara kąta
-
- Użytkownik
- Posty: 563
- Rejestracja: 17 lut 2007, o 15:33
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: POLSKA
- Podziękował: 318 razy
Miara kąta
Jaką miarę ma kąt \(\displaystyle{ \alpha}\), który jest kątem ostrym, a tg\(\displaystyle{ \alpha=\frac{1}{2}}\)?
-
- Użytkownik
- Posty: 4618
- Rejestracja: 8 lis 2009, o 10:22
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Racibórz
- Pomógł: 866 razy
Miara kąta
Albo tablice, albo kalkulator albo:
\(\displaystyle{ \alpha =arctg \left( \frac{1}{2} \right)}\)
\(\displaystyle{ \alpha =arctg \left( \frac{1}{2} \right)}\)