oblicz cosinus

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
student1506
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 5 wrz 2010, o 13:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: rzeszow

oblicz cosinus

Post autor: student1506 »

Wiadomo ze sin \(\displaystyle{ \alpha}\) jest równy \(\displaystyle{ \frac{1}{3}}\) . Wówczas cos (90 - \(\displaystyle{ \alpha}\) ) wynosi


Bardzo bym prosil o pomoc
tometomek91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2959
Rejestracja: 8 sie 2009, o 23:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 281 razy
Pomógł: 498 razy

oblicz cosinus

Post autor: tometomek91 »

\(\displaystyle{ \cos{(90^{\circ}-\alpha)}=\sin{\alpha}}\)
ODPOWIEDZ