Mam takie wyrażenie: \(\displaystyle{ \frac{sin ^{2} \alpha}{1 - cos \alpha } + \frac{sin ^{2} \alpha}{1 + cos \alpha }}\)
Kombinowałem, ale na pewno czuje, że można coś z tym jeszcze zrobić ale nie za bardzo dziś kumam
Zrobiłem z tego \(\displaystyle{ \frac{2 sin^{2} \alpha }{1- cos ^{2} \alpha }}\) Mógłbym jeszcze skorzystać z jedynki pitagorejskiej co mi da: \(\displaystyle{ \frac{2sin ^{2} \alpha }{2 - sin ^{2} \alpha }}\)
Proszę tylko o podpowiedź gdyż odpowiedź to bezsens dla mnie, chyba, że odpowiedź jest przy nosie