Cześć jestem pierwszy tu pierwszy raz, jutro mam spr. z tego tematu a w zeszycie 0.
Moglibyście rozwiązać to zadanie?
zad 3
narysuj wykres funkcji ;
y= max(-x+1; 2x+7) x to liczy R.
i potem jest wykres i z niego trzeba wyznaczyc Dziedzine funkcji, zbior wartosci funkcji, miejsca zerowe, f(x)> 0, f(x) < 0 , monotonicznosc, i czy funkcja jest roznowartosciowa
Funkcja Minimum i Maximum
Funkcja Minimum i Maximum
Ostatnio zmieniony 8 cze 2010, o 20:48 przez Ma?ek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 355
- Rejestracja: 14 sty 2010, o 15:14
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Małopolska ;)
- Podziękował: 31 razy
- Pomógł: 13 razy
Funkcja Minimum i Maximum
Wiem, że jesteś tutaj od niedawna ale postaraj się zapoznać z latexem.
1.
a) mianownik =/= 0
2. Za y podstaw 0 i oblicz
Dziedzina = 'iksy'
Zbiór wartości funkcji = 'igreki'
Miejsca zerowe to miejsca w którym funkcja przecina oś X
Monotoniczność to np. Funkcja jest rosnąca od -5 do 2.
f(x) > 0 to musisz napisać kiedy funkcja jest powyżej osi Y
To tak w skrócie
1.
a) mianownik =/= 0
2. Za y podstaw 0 i oblicz
Dziedzina = 'iksy'
Zbiór wartości funkcji = 'igreki'
Miejsca zerowe to miejsca w którym funkcja przecina oś X
Monotoniczność to np. Funkcja jest rosnąca od -5 do 2.
f(x) > 0 to musisz napisać kiedy funkcja jest powyżej osi Y
To tak w skrócie