kolejność przekształceń
-
- Użytkownik
- Posty: 1456
- Rejestracja: 14 gru 2007, o 14:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 49 razy
- Pomógł: 198 razy
kolejność przekształceń
1. \(\displaystyle{ y=sinx}\)
2. \(\displaystyle{ y=2sinx}\)
3. \(\displaystyle{ y=2sin(x- \frac{ \pi }{3})-1}\)
4. \(\displaystyle{ y=2sin(|x|- \frac{ \pi }{3})-1}\)
Przypuszczam, że o to chodzi.
2. \(\displaystyle{ y=2sinx}\)
3. \(\displaystyle{ y=2sin(x- \frac{ \pi }{3})-1}\)
4. \(\displaystyle{ y=2sin(|x|- \frac{ \pi }{3})-1}\)
Przypuszczam, że o to chodzi.