wykres funkcji sinx
-
- Użytkownik
- Posty: 7
- Rejestracja: 3 cze 2010, o 20:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: polska
- Podziękował: 1 raz
wykres funkcji sinx
witam, w jaki sposob rysuje sie funkcjie: \(\displaystyle{ \frac{|sin(x)|}{sin(x)}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 4618
- Rejestracja: 8 lis 2009, o 10:22
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Racibórz
- Pomógł: 866 razy
wykres funkcji sinx
\(\displaystyle{ sin(x) > 0 \Rightarrow f(x)=1}\)
\(\displaystyle{ sin(x) < 0 \Rightarrow f(x)=(-1)}\)
\(\displaystyle{ sin(x) < 0 \Rightarrow f(x)=(-1)}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 7
- Rejestracja: 3 cze 2010, o 20:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: polska
- Podziękował: 1 raz
wykres funkcji sinx
malo z tego rozumiem, tzn sam zapis rozumiem ale jak ta funkcje skonstruowac dalej nie wiem
-
- Użytkownik
- Posty: 3424
- Rejestracja: 30 sie 2006, o 14:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczecin
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 476 razy
wykres funkcji sinx
dla jakich katow funkcja sinus przyjmuje wartosci dodatnie??-- 5 czerwca 2010, 15:58 --na osi poziomej zaznaczasz sobie wartosci :
... \(\displaystyle{ -3\pi}\), \(\displaystyle{ -2 \pi}\), \(\displaystyle{ -\pi}\) ,\(\displaystyle{ 0}\), \(\displaystyle{ \pi}\), \(\displaystyle{ 2\pi}\), \(\displaystyle{ 3\pi}\)...
najlepiej wziąć trzy kratki w zeszycie dla \(\displaystyle{ \pi}\)
... \(\displaystyle{ -3\pi}\), \(\displaystyle{ -2 \pi}\), \(\displaystyle{ -\pi}\) ,\(\displaystyle{ 0}\), \(\displaystyle{ \pi}\), \(\displaystyle{ 2\pi}\), \(\displaystyle{ 3\pi}\)...
najlepiej wziąć trzy kratki w zeszycie dla \(\displaystyle{ \pi}\)