rozwiaz rownanie
- Lady Tilly
- Użytkownik
- Posty: 3807
- Rejestracja: 4 cze 2005, o 10:29
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: nie wiadomo
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 712 razy
rozwiaz rownanie
\(\displaystyle{ sin^{2}x+cos^{2}x=1}\) wzór na jedynkę i dalej podstawienie
\(\displaystyle{ 1-cos^{2}x+cosx=1}\)
\(\displaystyle{ cosx-cos^{2}x=0}\)
\(\displaystyle{ cosx(1-cosx)=0}\) dalej dasz radę
\(\displaystyle{ 1-cos^{2}x+cosx=1}\)
\(\displaystyle{ cosx-cos^{2}x=0}\)
\(\displaystyle{ cosx(1-cosx)=0}\) dalej dasz radę
- ariadna
- Użytkownik
- Posty: 2702
- Rejestracja: 22 maja 2005, o 22:26
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Olsztyn/Berlin
- Podziękował: 47 razy
- Pomógł: 642 razy
rozwiaz rownanie
\(\displaystyle{ sin^{2}x+cosx=1}\)
\(\displaystyle{ 1-cos^{2}x+cosx=1}\)
\(\displaystyle{ cosx-cos^{2}x=0}\)
\(\displaystyle{ cosx(1-cosx)=0}\)
\(\displaystyle{ 1-cos^{2}x+cosx=1}\)
\(\displaystyle{ cosx-cos^{2}x=0}\)
\(\displaystyle{ cosx(1-cosx)=0}\)
- Lady Tilly
- Użytkownik
- Posty: 3807
- Rejestracja: 4 cze 2005, o 10:29
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: nie wiadomo
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 712 razy
rozwiaz rownanie
\(\displaystyle{ cosx=0{\vee}1-cosx=0}\) czyli \(\displaystyle{ cosx=0{\vee}cosx=1}\)
Ostatnio zmieniony 25 paź 2006, o 20:11 przez Lady Tilly, łącznie zmieniany 1 raz.