Oblicz miare łukowa kata

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
nice88
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 240
Rejestracja: 1 lut 2006, o 20:04
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: zagranica
Podziękował: 7 razy

Oblicz miare łukowa kata

Post autor: nice88 »

Oblicz miare lukowa kata skierowanego , o jaki obraca sie minutowa wskazowka zegara w ciagu 100 minut

[ Dodano: 26 Październik 2006, 19:53 ]
??
Awatar użytkownika
Calasilyar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2656
Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
Podziękował: 29 razy
Pomógł: 410 razy

Oblicz miare łukowa kata

Post autor: Calasilyar »

\(\displaystyle{ 2\pi}\) - 60 min.
\(\displaystyle{ \frac{4}{6}\cdot 2\pi=\frac{4}{3}\pi}\) 40 min.

suma
\(\displaystyle{ 2\pi +\frac{4}{3}\pi=3\frac{1}{3}\pi}\)
ODPOWIEDZ