oblicz:
1. \(\displaystyle{ tgx> \sqrt{3}}\)
2. \(\displaystyle{ sin2x=1}\)
3. \(\displaystyle{ sin(2x- \frac{ \pi }{6})= \frac{1}{2}}\)
4. \(\displaystyle{ ctg(2x+ \frac{ \pi }{2}) = \sqrt{3}}\)
Równania i nierówności trygonometryczne
-
- Użytkownik
- Posty: 355
- Rejestracja: 14 sty 2010, o 15:14
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Małopolska ;)
- Podziękował: 31 razy
- Pomógł: 13 razy
Równania i nierówności trygonometryczne
1. \(\displaystyle{ \tg 60 = \sqrt{3}}\)
\(\displaystyle{ 60 stopni = \frac{ \pi }{3}}\)
2. \(\displaystyle{ \sin 30 = \frac{1}{2}}\)
\(\displaystyle{ 30 stopni = \frac{ \pi }{6}}\)
\(\displaystyle{ 60 stopni = \frac{ \pi }{3}}\)
2. \(\displaystyle{ \sin 30 = \frac{1}{2}}\)
\(\displaystyle{ 30 stopni = \frac{ \pi }{6}}\)