udowodnić wzory podwójnego kąta, sumy i różnicy kątów

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
katya
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 19 mar 2010, o 11:24
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków

udowodnić wzory podwójnego kąta, sumy i różnicy kątów

Post autor: katya »

jakby ktoś mógł, to proosze o udowodnienie z dokładnym wytłumaczeniem z czego gdzie sie korzysta.
oto one:
1) cos \(\displaystyle{ (\alpha+ \beta)}\)
2) sin \(\displaystyle{ (\alpha + \beta)}\)
3) sin 2 \(\displaystyle{ \alpha}\)
4) cos 2 \(\displaystyle{ \alpha}\)

dziękuję pięknie!
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

udowodnić wzory podwójnego kąta, sumy i różnicy kątów

Post autor: anna_ »

Poszukaj tutaj:

Kod: Zaznacz cały

http://pl.wikipedia.org/wiki/Tożsamości_trygonometryczne
ODPOWIEDZ