proszę o pomoc jak to się oblicza lub gdzie szuka
\(\displaystyle{ \sin \alpha 2=0.2186 \\
\alpha = ??????????????}\)
wartość kąta
wartość kąta
Ostatnio zmieniony 17 maja 2010, o 15:20 przez Althorion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 3424
- Rejestracja: 30 sie 2006, o 14:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczecin
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 476 razy
wartość kąta
trzeba sprawdzic w tablicach matematycznych dla jakiego kata sin a= 0.2186 , potem \(\displaystyle{ \alpha}\) pomnozyc przez dwa-- 17 maja 2010, 14:04 --\(\displaystyle{ \sin 12=0.2079}\)
\(\displaystyle{ \sin 13 = 0.2250}\)
\(\displaystyle{ \sin 13 = 0.2250}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 153
- Rejestracja: 17 sty 2010, o 15:37
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wroclaw
- Pomógł: 13 razy
wartość kąta
ew potraktuj w jakim matlabie czy innym wiekszym kalkulatorze arcussinusem.
tzn a2 = arcsin(0.2186)
tzn a2 = arcsin(0.2186)