Wyznacz okres podstawowy funkcji
-
- Użytkownik
- Posty: 7
- Rejestracja: 13 maja 2010, o 20:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wieluń
- Podziękował: 2 razy
Wyznacz okres podstawowy funkcji
Wyznacz okres podstawowy funkcji \(\displaystyle{ f(x)= \ctg( \frac{\pi}{4} \cdot [x])}\) gdzie symbol \(\displaystyle{ [x]}\) oznacza część całkowitą liczby \(\displaystyle{ x}\)
Ostatnio zmieniony 14 maja 2010, o 09:22 przez miki999, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .