Wartości funkcji trygonometrycznych

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
uczen0313
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 53
Rejestracja: 11 gru 2009, o 19:06
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: nowy targ
Podziękował: 20 razy

Wartości funkcji trygonometrycznych

Post autor: uczen0313 »

Wyznacz pozostałe wartości funkcji trygonometrycznych, mając dane:

\(\displaystyle{ cos \alpha = \frac{2}{3}}\) i \(\displaystyle{ \alpha \in ( \frac{3}{2} \pi ,2 \pi)}\)

Proszę o szybką pomoc. Nie mam pojęcia jak to zrobić
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23493
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3263 razy

Wartości funkcji trygonometrycznych

Post autor: piasek101 »

Oficjalnie to ze wzorów :
- jedynka trygonometryczna
- tangens to sinus przez kosinus
- kotangens to odwrotność tangensa.
uczen0313
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 53
Rejestracja: 11 gru 2009, o 19:06
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: nowy targ
Podziękował: 20 razy

Wartości funkcji trygonometrycznych

Post autor: uczen0313 »

a co z tym \(\displaystyle{ \alpha}\)
ODPOWIEDZ