jak narysowac taki wykres

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
btseb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 7 maja 2010, o 13:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznan

jak narysowac taki wykres

Post autor: btseb »

Mam cos takiego: \(\displaystyle{ y=\cos (\theta- \pi )}\)
Szkole skończyłem dawno temu ale nie pamiętam jak sie to robiło, aż wstyd sie przyznać.
\(\displaystyle{ \pi}\) jest liczba stala czyli za \(\displaystyle{ \theta}\) przyjąć jakieś liczby i zrobić tabelkę
Ostatnio zmieniony 7 maja 2010, o 14:10 przez M Ciesielski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16323
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3245 razy

jak narysowac taki wykres

Post autor: anna_ »

Narysuj wykres funkcji \(\displaystyle{ y=\cos \theta}\), potem przesuń go w prawo o \(\displaystyle{ \pi}\)
btseb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 7 maja 2010, o 13:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznan

jak narysowac taki wykres

Post autor: btseb »

a możecie jak małemu dziecku przypomnieć jak narysować wykres...
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16323
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3245 razy

jak narysowac taki wykres

Post autor: anna_ »

Zerknij tutaj:

Kod: Zaznacz cały

http://pl.wikipedia.org/wiki/Funkcje_trygonometryczne
ODPOWIEDZ