suma i różnica fcji trygo.
- elvisomadzia
- Użytkownik
- Posty: 68
- Rejestracja: 18 gru 2009, o 17:42
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Leszno
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 3 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 291
- Rejestracja: 16 paź 2009, o 18:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Pomógł: 55 razy
suma i różnica fcji trygo.
\(\displaystyle{ (cos15 ^{o}+sin15 ^{o})(cos15 ^{o}-cos75 ^{o})}\)
\(\displaystyle{ (cos15 ^{o}+sin15 ^{o})(cos15 ^{o}-sin15 ^{o})}\)
\(\displaystyle{ cos^215^o-sin^215^o}\)
\(\displaystyle{ (cos15 ^{o}+sin15 ^{o})(cos15 ^{o}-sin15 ^{o})}\)
\(\displaystyle{ cos^215^o-sin^215^o}\)
- elvisomadzia
- Użytkownik
- Posty: 68
- Rejestracja: 18 gru 2009, o 17:42
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Leszno
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 3 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 291
- Rejestracja: 16 paź 2009, o 18:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Pomógł: 55 razy
suma i różnica fcji trygo.
\(\displaystyle{ sin^2 \alpha = 1-cos^2 \alpha}\)
\(\displaystyle{ cos^215^o-sin^215^o=2cos^215^o-1=cos30^o= \frac{\sqrt{3}}{2}}\)
\(\displaystyle{ cos^215^o-sin^215^o=2cos^215^o-1=cos30^o= \frac{\sqrt{3}}{2}}\)