okreslic okresowosc

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Zara
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 5 maja 2010, o 16:49
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: katowice

okreslic okresowosc

Post autor: Zara »

Witam, mam problem, nie za bardzo wiem jak sie zabrac za te okresy funkcji. Z góry dzieki.
\(\displaystyle{ f(x)= 3 \cos \frac{x}{2}}\)
\(\displaystyle{ f(x)= \tg ( \frac{1}{2} x\pi)}\)
\(\displaystyle{ f(x)= 3\sin 2x}\)
Ostatnio zmieniony 5 maja 2010, o 21:00 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Cały kod LaTeX-a umieszczaj między tagami [latex] i [/latex].
ODPOWIEDZ