jak w temacie bardzo prosze o szybka odpowiedz
np jak sie zamienia:
sin*pierwiastek z 2 dzielone na 2 zamienic na sin 135 stopni i odwrotnie
bardzo prosze o szybka i dokladna odpowiedz
jak sie zamienia np. sin liczba na sin kat
-
- Użytkownik
- Posty: 3424
- Rejestracja: 30 sie 2006, o 14:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczecin
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 476 razy
jak sie zamienia np. sin liczba na sin kat
zapisz to po ludzku i czytelnie, po to co tu napisałeś to są totalne bzdury
\(\displaystyle{ \sin = \frac{\sqrt{2}}{2}}\)
to
\(\displaystyle{ \alpha = 45}\) lub \(\displaystyle{ \alpha = 135}\)
gdy rozpatrujemy
\(\displaystyle{ 0 q q 2 \pi}\)
bo sinus jest dodatni w 1 i 2 ćwiartce
\(\displaystyle{ \sin = \frac{\sqrt{2}}{2}}\)
to
\(\displaystyle{ \alpha = 45}\) lub \(\displaystyle{ \alpha = 135}\)
gdy rozpatrujemy
\(\displaystyle{ 0 q q 2 \pi}\)
bo sinus jest dodatni w 1 i 2 ćwiartce