Sprowadź podane wyrażenie do najprostrzej postaci

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Marshall32
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 142
Rejestracja: 23 lis 2008, o 13:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 87 razy
Pomógł: 1 raz

Sprowadź podane wyrażenie do najprostrzej postaci

Post autor: Marshall32 »

Już wiem jak to rozwiązać

\(\displaystyle{ (1+sin \beta )(1-sin \beta ) =1-sin ^{2} \beta =sin ^{2} \beta +cos ^{2} \beta -sin ^{2} \beta =cos ^{2} \beta}\)
ODPOWIEDZ