Wykres funkcji Trygonometrycznej

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
szedo5
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 25 kwie 2010, o 14:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: MatmoLandia

Wykres funkcji Trygonometrycznej

Post autor: szedo5 »

Pierwszy raz tworzę posta na tym forum więc przepraszam za wszelkie błędy
Wykonaj wykres funkcji:
\(\displaystyle{ f(x)= \sin(x) + |\sin(x)|}\)

z góry dziękuje
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2010, o 18:21 przez Althorion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
math questions
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 923
Rejestracja: 23 sie 2009, o 18:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: .....
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 171 razy

Wykres funkcji Trygonometrycznej

Post autor: math questions »

jeśli
\(\displaystyle{ sinx \ge 0}\) to \(\displaystyle{ x \in <2k \pi ;\ \pi +2k \pi >}\) i twój wzór funkcji to \(\displaystyle{ f(x)=2sinx}\)
\(\displaystyle{ sinx<0}\) to \(\displaystyle{ x \in ( \pi +2k \pi ;\ 2 \pi +2k \pi )}\) i twój wzór funkcji to \(\displaystyle{ f(x)=0}\)
szedo5
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 25 kwie 2010, o 14:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: MatmoLandia

Wykres funkcji Trygonometrycznej

Post autor: szedo5 »

w takim razie na czym polega trudnośc tego zadania jeśli dostałem go w karcie zadań do matury z matematyki rozszerzonej?? ponieważ wydawało mi się to za proste.
xanowron
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1996
Rejestracja: 20 maja 2008, o 15:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa/Stalowa Wola
Podziękował: 42 razy
Pomógł: 247 razy

Wykres funkcji Trygonometrycznej

Post autor: xanowron »

Kto powiedział, że matura rozszerzona jest trudna? Jest jedynie rozszerzona.
ODPOWIEDZ