Nierównosc trygonometryczna

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
ptasiek123
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 44
Rejestracja: 2 mar 2010, o 19:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zabrze
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1 raz

Nierównosc trygonometryczna

Post autor: ptasiek123 »

Oblicz

1) sin4x+cos4x*ctg2x>1

2) \(\displaystyle{ 2) 3cos ^{2}x*sinx-sinx-sin ^{3}x< \frac{1}{2}}\)
3) \(\displaystyle{ 2sin ^{2}(x+ \frac{pi}{4}) + \sqrt{3}cos2x>0}\)

bardzo prosze o rozwiązanie
z góry dzieki
ODPOWIEDZ