Wyznacz tg

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
przemus11311602
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 12 paź 2009, o 15:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wawa
Podziękował: 6 razy

Wyznacz tg

Post autor: przemus11311602 »

Wyznacz \(\displaystyle{ \tg( \alpha +45^o)}\), wiedząc, że \(\displaystyle{ \tg \alpha = \frac{4}{3}}\).
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2010, o 14:39 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
sYa_TPS
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 355
Rejestracja: 14 sty 2010, o 15:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Małopolska ;)
Podziękował: 31 razy
Pomógł: 13 razy

Wyznacz tg

Post autor: sYa_TPS »

\(\displaystyle{ tg ( a + b ) = \frac{tg a + tg b}{1 - tg a * tg b}}\)

Podstaw do wzoru i już
ODPOWIEDZ