nierownosc trygonometryczna

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
AJRISZzZ
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 7 mar 2010, o 13:40
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków

nierownosc trygonometryczna

Post autor: AJRISZzZ »

rozwiaz nierownosc sin 2x< - 1/2 x\(\displaystyle{ \in}\)<0,2\(\displaystyle{ \pi}\)>
math questions
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 923
Rejestracja: 23 sie 2009, o 18:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: .....
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 171 razy

nierownosc trygonometryczna

Post autor: math questions »

\(\displaystyle{ sin2x=- \frac{1}{2}\\ 2x= \frac{7}{6} \pi \vee 2x= \frac{11}{6} \pi \\ x= \frac{7}{12} \pi \vee x= \frac{11}{12} \pi}\)
AJRISZzZ
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 7 mar 2010, o 13:40
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków

nierownosc trygonometryczna

Post autor: AJRISZzZ »

no dobra ale jak do tego dojsc?
ODPOWIEDZ