tożsamości trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
ferayla
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 15 kwie 2010, o 21:17
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa

tożsamości trygonometryczne

Post autor: ferayla »

Sprawdź, czy podana równość jest tożsamością trygonometryczną.

\(\displaystyle{ \frac{1+sin \alpha }{cos \alpha }}\)= \(\displaystyle{ \frac{cos \alpha }{1-sin \alpha }}\)
Awatar użytkownika
yorgin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12762
Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 3440 razy

tożsamości trygonometryczne

Post autor: yorgin »

Wymnóż "po skosie" i skorzystaj z jedynki trygonometrycznej. Narzuca się rozwiązanie.
ODPOWIEDZ